Svieže čučoriedkové košíčky

    čučoriedkové košíčky

    V lete sa nám väčšinou žiadajú svieže ovocné chute, preto som v sezóne čučoriedok pripravila recept na takéto osviežujúce čučoriedkové košíčky. Samozrejme, odporúčam recept upraviť podľa vlastnej chute a budem rada, ak mi napíšete, ako sa vám vydaril.

     

    Ingrediencie na tortovú formu priemer 20 cm alebo plnenie do malých košíčkov:

    KORPUS

    • 200 g bio sušený kokos
    • 100 g medjool ďatle
    • 1 lyžica kokosového oleja
    • Štipka himalájskej soli

    PLNKA ČUČORIEDKOVÁ

    • 200 g odmočených kešu
    • 150 g čučoriedok
    • 30 g bio kokosovej múčky
    • 2 lyžice citrónovej šťavy
    • 3 lyžice agáve
    • ½ hrnčeka roztopeného kokosového oleja

    PLNKA VANILKOVÁ (na zdobenie, nemusí byť)

    • 100 g odmočených kešu
    • 3 lyžice roztopeného kokosového oleja
    • 2 lyžice agáve
    • 1 lyžica citrónovej šťavy
    • 1 malá lyžička vanilkového extraktu

    POSTUP:

    Korpus: všetky ingrediencie rozmixujeme v kuchynskom robote s nožmi do tvaru S. Formu si vystelieme potravinárskou fóliou. Rozmixovanú hmotu do nej vložíme a prstami jemne poroztláčame. Formu vložíme do chladničky, kým si pripravíme plnky.

    Plnky: obe plnky pripravíme rovnako. Všetky suroviny vložíme do výkonného mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu. Potom čučoriedkovú plnku ako prvú nalejeme na schladený korpus. Na čučoriedkovú plnku vytvoríme vanilkovou plnkou rôzne tvary. Dáme stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na celú noc. Dobrú chuť!